Kaplan Word Power: Score Higher on the SAT, GRE, and Other Standardized Tests

4 avg rating
( 1 ratings by Goodreads )
 
9780743241151: Kaplan Word Power: Score Higher on the SAT, GRE, and Other Standardized Tests

Empower Yourself. Communicate with Confidence.

In the Information Age, clear and concise communication is more important than ever. With Kaplan Word Power, you'll build the vocabulary you need to succeed in school, at work, and in everyday life.

Kaplan Word Power includes: · 750 must-know words · Engaging lessons to help you use words in context · 55 practice quizzes to test your skills · Helpful tips and strategies for figuring out new words, word roots, and more · Key words used on standardized tests like the SAT® and GRE®

"synopsis" may belong to another edition of this title.

Excerpt. Reprinted by permission. All rights reserved.:

Would You Abdicate or Advocate? abdicate v. to step down from a position of power The king decided to abdicate in favor of his smart, though woefully impetuous, son. The abdication (n.) heralded a new era. abridge v. to shorten, condense, or lessen in length At first he planned a lengthy abdication (adj.) speech, but then he decided to give an abridged (adj.) version so he wouldn't bore his kingdom to death. Had he not decided to abridge (v.) the speech himself, the queen was planning to lose it. absolve v. to forgive or free from blame As part of the king's historic decision, he decided to absolve all those villains who languished in the tower. abysmal adj. (a-biz-mal) extremely wretched, bottomless The prisoners had been living in an abysmal situation. acquiesce v. (ak-wee-ess) to comply passively, to give in The king's cabinet did not easily acquiesce to the pardons. Their acquiescence (n.) was critical. advocate v. to support, or be in favor of Not one cabinet member could advocate (v.) the king's position. They all became advocates (n.) of his proposal, however, when the king's son threatened to behead them. aesthetic adj. (es-thet-tic) concerned with or appreciative of beauty The queen, with her fine aesthetic sense, decided to stage the abdication with an eye towards high drama and bright colors. The queen considered her lady-in-waiting a true aesthete (n.) and often consulted with her when it came to matters of beauty and taste. affinity n. sympathy, attraction, kinship She possessed an affinity for the local artists, so she called upon them to display their wares at a pre-abdication crafts fair. agenda n. program, things to be done The queen's agenda grew longer every day and was impossible to address. aggrandize v. to make great The king's wealth had aggrandized (v.) during the time of his reign. The queen had also experienced an aggrandizement (n.) of her wealth. allusion n. (a-loo-zhun) an indirect reference She was sometimes referred to as Queen Jackie, which was an allusion to Jacqueline Onassis and her famous shopping sprees. altruistic adj. (al-troo-is-tic) unselfish concern with the welfare of others The royal family, despite their excesses, had been quite altruistic in its treatment of the poor. amnesty n. an official pardon for a group of people who violate a law In fact, the king himself had granted amnesty five years before to a ring of conspirators who had been planning to rob a bank. animosity n. ill will, active dislike He harbored no animosity towards the conspirators, even though a portion of his own money rested in the bank's vaults. anomalous adj. (a-nom-a-lus) irregular, abnormal, unusual The prince secretly plans to hang all criminals once he is crowned, as he considers his father's decision regarding amnesty an anomalous one. Plug In Plug in your answers to see if you've got the right word power connections. For this quiz, circle the correct definition. 1. abridge (a) to cross (b) to build (c) to shorten 2. abdicate (a) to rush toward (b) to step up (c) to relinquish power 3. abysmal (a) sickly (b) wretched (c) dark and dank 4. anomalous (a) interesting (b) unattractive (c) irregular 5. absolve (a) to forgive (b) to argue (c) to inspire 6. acquiesce (a) to approve (b) to inherit (c) to give in 7. advocate (a) to punish (b) to support (c) to disdain 8. affinity (a) hatred (b) familiarity (c) indecision 9. agenda (a) diary (b) schedule (c) reference book 10. allusion (a) reference (b) trick (c) saying 11. altruistic (a) truthful (b) generous (c) secretive 12. amnesty (a) affection (b) gift (c) pardon 13. aggrandizement (a) flattery (b) growth (c) pleasure 14. aesthetic (a) sense of beauty (b) joy of freedom (c) joy of life 15. animosity (a) love (b) dislike (c) attraction for The answer key appears on the following page. Plug In Solutions Here are the answers to the Plug In quiz. Check to see if you made the right connections! Test yourself again on the words and definitions you missed. 1. c 6. c 11. b 2. c 7. b 12. c 3. b 8. b 13. b 4. c 9. b 14. a 5. a 10. a 15. b

"About this title" may belong to another edition of this title.

Top Search Results from the AbeBooks Marketplace

1.

Kaplan
Published by Kaplan Publishing (2003)
ISBN 10: 0743241150 ISBN 13: 9780743241151
New Paperback Quantity Available: 1
Seller:
Irish Booksellers
(Rumford, ME, U.S.A.)
Rating
[?]

Book Description Kaplan Publishing, 2003. Paperback. Book Condition: New. book. Bookseller Inventory # M0743241150

More Information About This Seller | Ask Bookseller a Question

Buy New
US$ 18.02
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: FREE
Within U.S.A.
Destination, Rates & Speeds

2.

Kaplan
Published by Kaplan Publishing (2003)
ISBN 10: 0743241150 ISBN 13: 9780743241151
New Paperback Quantity Available: 1
Seller:
Ergodebooks
(RICHMOND, TX, U.S.A.)
Rating
[?]

Book Description Kaplan Publishing, 2003. Paperback. Book Condition: New. 3 Sub. Bookseller Inventory # DADAX0743241150

More Information About This Seller | Ask Bookseller a Question

Buy New
US$ 19.66
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: US$ 8.99
Within U.S.A.
Destination, Rates & Speeds

3.

Kaplan
Published by Kaplan Publishing (2003)
ISBN 10: 0743241150 ISBN 13: 9780743241151
New Paperback Quantity Available: 2
Seller:
Murray Media
(North Miami Beach, FL, U.S.A.)
Rating
[?]

Book Description Kaplan Publishing, 2003. Paperback. Book Condition: New. Never used!. Bookseller Inventory # P110743241150

More Information About This Seller | Ask Bookseller a Question

Buy New
US$ 34.13
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: US$ 1.99
Within U.S.A.
Destination, Rates & Speeds