Okkultistit: H. P. Blavatsky, Pythagoras, Giordano Bruno, Iamblikhos, Julius Evola, Nostradamus, Aleister Crowley, Edward Bulwer-Lytton (Finnish Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781231956243: Okkultistit: H. P. Blavatsky, Pythagoras, Giordano Bruno, Iamblikhos, Julius Evola, Nostradamus, Aleister Crowley, Edward Bulwer-Lytton (Finnish Edition)
View all copies of this ISBN edition:
 
 

Lähde: Wikipedia. Sivut: 32. Luvuissa: H. P. Blavatsky, Pythagoras, Giordano Bruno, Iamblikhos, Julius Evola, Nostradamus, Aleister Crowley, Edward Bulwer-Lytton, Apollonios Tyanalainen, Eliphas Lévi, Daniel Dunglas Home, Alessandro Cagliostro, Kreivi Saint-Germain, Israel Regardie, John Dee, Starhawk, Thomas Browne, Alice Bailey, Simon Magus, Heinrich Cornelius Agrippa, William Quan Judge, Helen Duncan, Arthur Edward Waite, Gerald Gardner, Johann Georg Faust, T. Subba Row, Dion Fortune, Franz Hartmann. Ote: Helena Petrovna Blavatsky o.s. (von) Hahn (ven. , Jelena Petrovna Gan), tunnetaan myös nimillä Madame Blavatsky ja H. P. B. (12. elokuuta (J: 31. heinäkuuta) 1831 Jekaterinoslav, Venäjä (nykyisin Dnipropetrovsk, Ukraina) - 8. toukokuuta 1891 Lontoo, Iso-Britannia), oli spiritualisti, kirjailija ja Teosofisen Seuran perustajajäsen. Blavatskyn elämästä ja merkityksestä on kiistelty. Joidenkin mukaan hän oli vuosisadan kekseliäin huijari, jolla oli lukuisia rakastajia ja hämäriä liiketoimia. Vastakkainen näkemys Blavatskysta pyhimyksenä syntyi hänen viimeisinä vuosinaan hänen seuraajiensa parissa ja vahvistui hänen kuolemansa jälkeen. Blavatskya koskevassa tutkimuksessa on myös esitetty, että hän oli illuusioissa ja hallusinaatioissa elänyt mediumistinen persoonallisuus, joka ilmeisesti uskoi itsekin kaiken, mitä väitti. Hänellä oli elämänsä aikana useita erilaisia asemia ja rooleja: aluksi meedio, myöhemmin boheemi seikkailija, buddhalainen maallikkosisar, okkulttinen tietäjä, filosofinen kirjailija, sorrettujen kansojen puolustaja ja uuden kultin profeetta. Blavatsky oli karismaattinen johtaja ja omana aikanaankin hyvin kiistelty hahmo, ja hänen seuraajansa antoivat hänelle kunnianimen "1800-luvun sfinksi". Hänellä oli suuri vaikutus itämaisen esoteerisuuden leviämisessä länteen, ja useista hänen opetuksistaan tuli myöhemmin new age-liikkeen perusta. Jekaterinoslav 1800-luvun puolivälissä.Helenan äiti Helena (Jelena) Andrejevna von Hahn, omaa sukua Dolgorukov...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want