Arte vizuale: Caricatura, Lista de filme animate romānesti, Filmul romānesc pāna īn 1948, Azulejo, Filmul romānesc dupa 1948 (Romanian Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781232386513: Arte vizuale: Caricatura, Lista de filme animate romānesti, Filmul romānesc pāna īn 1948, Azulejo, Filmul romānesc dupa 1948 (Romanian Edition)

Sursă: Wikipedia. Pagini: 44. Capitolele: Caricatură, Listă de filme animate românești, Filmul românesc până în 1948, Azulejo, Filmul românesc după 1948, Procesul de producție a unui film, Film sonor, Filmul românesc de animație, Listă de benzi desenate de factură science fiction, Bandă desenată, Film alb-negru, Film mut, Alexandru Pascu-Gheorghe, Design, Steampunk, Reportaj, Teatru de umbre, Film de scurt metraj, Film de lung metraj, Design interior, Film de artă, Videoclip. Extras: Caricatura este un gen aparte al artelor vizuale, de obicei un desen, deși poate fi executată și în alte tehnici, care reprezintă o persoană sau o situație printr-o exagerarea intenționată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenției. Funcțiile esențiale ale caricaturii sunt de a destinde, de a amuza și a atrage atenția, dar și de a echilibra estetica vizuală a oricărei pagini tipărite și, nu în ultimă instanță, de a ilumina prin relevanță. O caricatură reușită poate avea o țintă directă și poate fi mai elocventă decât multe alte mijloace vizuale sau auditive complexe și/sau sofisticate. Caricatura de calitate esențializează într-o singură formă vizuală ceea ce nu poate fi rostit de numeroase cuvinte sau discursuri întregi. Caricatura este o reprezentare intenționat amplificată sau deformată, de obicei grotescă, prin exagerarea unor trăsături caracteristice ale înfățișării fizice sau ale caracterului unei persoane (chip, trup, caracteristici morale sau psihice), sau a unei situații. Având variate modalități de expresie, după țelul pe care îl vizează (șarjă amicală, umoristică, satirică, critică, atragerea atenției), caricatura se realizează cu mijloace grafice diferite, în creion, în peniță sau chiar în acuarelă sau guașă, respectiv mai rar în pictură sau sculptură. Prezentă în arta figurativă a tuturor popoarelor și a tuturor timpurilor, începuturile sale se plasează probabil în antichitatea veche, fiind atestată de desenele pe pa...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want