País Valencià: Valencians, Llista dels centres emissors del País Valencià, Safor, Castellà del País Valencià, Samaruc, Arxidiòcesi de València (Catalan Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781232730378: País Valencià: Valencians, Llista dels centres emissors del País Valencià, Safor, Castellà del País Valencià, Samaruc, Arxidiòcesi de València (Catalan Edition)

Font: Wikipedia. Pàgines: 23. Capítols: Valencians, Llista dels centres emissors del País Valencià, Safor, Castellà del País Valencià, Samaruc, Arxidiòcesi de València, Formació geològica del País Valencià, Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Cordó litoral, Diari d'un malalt d'amor, Festivern. Extracte: El País Valencià és un país d'Europa i de la Mediterrània situat a l'est de la Península Ibèrica. D'acord amb el seu Estatut d'Autonomia, els seus habitants, el poble valencià, són una nacionalitat històrica constituïda com a comunitat autònoma d'Espanya amb el nom de Comunitat Valenciana. La seua referència històrica és tradicionalment el Regne de València, entitat política i administrativa que va existir durant cinc segles, des de 1239 fins a 1707. S'estén entre el riu Sénia fins a Pilar de la Foradada, més enllà de la desembocadura del riu Segura, amb una delimitació terrestre de 834 km de longitud, i 644 km de longitud de costa. A més a més, les illes mediterrànies de Nova Tabarca i dels Columbrets són també d'administració valenciana. La seua posició geogràfica és 40° 47' a l'extrem nord, 37° 51' a l'extrem sud, 0° 31' E a l'extrem oriental, i 1° 31' W a l'extrem occidental. Amb 5.084.502 d'habitants, representa un 35,6% de la població total dels territoris de parla catalana. Els seus orígens es remunten al segle XIII, amb la colonització feudal de catalans i aragonesos, fonamentalment i per aquest ordre, dels regnes de taifes islàmics de València, Alpont, Dénia, i part de Múrcia. Una vegada finalitzada aquesta conquesta, el rei Jaume I promulga els Furs de València el 1261 creant el Regne de València, amb dret territorial propi durant més de quatre segles. Després del desmantellament del Regne en 1707 pels Decrets de Nova Planta del rei Felip V de Castella, també conegut com a Felip el Socarrat, i dels frustrats intents d'aconseguir l'autogovern durant les acaballes del segle XIX i les primeries del XX, el 1978 s'inicia la recuperació ...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want