Geografia de la Marina Baixa: Geografia d'Altea, Municipis de la Marina Baixa, Aitana, Orxeta, Callosa d'en SarriÓ, TÓrbena (Catalan Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781232757467: Geografia de la Marina Baixa: Geografia d'Altea, Municipis de la Marina Baixa, Aitana, Orxeta, Callosa d'en SarriÓ, TÓrbena (Catalan Edition)

Font: Wikipedia. Pàgines: 23. Capítols: Geografia d'Altea, Municipis de la Marina Baixa, Aitana, Orxeta, Callosa d'en Sarrià, Tàrbena, El Castell de Guadalest, Parc Natural de la Serra Gelada, Benimantell, Bolulla, Polop, Benifato, Beniardà, Finestrat, Confrides, Illa de Benidorm, Serra de Bèrnia, Relleu, Sella, Puig Campana, Vall de Guadalest, Riu Guadalest, Platja de la Roda, Cap Blanch, Serrella, Riu Amadòrio, Riu Algar, Morro de Toix, Coll de Rates, Altea la Vella, Serra de la Xortà, Platja de la Mallaeta, Embassament de Guadalest, Badia d'Altea, Tagarina, Tafarmaig. Extracte: La Serra d'Aitana s'estén sobre una superfície pròxima a les deu mil hectàrees, a només uns pocs quilòmetres de la costa de la Marina. Caracteritzada per un relleu extremadament accidentat, al paisatge de la serra hi predomina aclaparadorament el roquissar, sobretot en els nivells superiors del vessant septentrional. És precisament en aquest vessant on s'hi troben les altures principals: a més del pic que dóna nom a la serralada (Aitana, 1.558 m.), són destacables la Penya Alta (1.556 m.), la Penya Catxa (1.467 m.), la Penya del Mulero (1.308 m.) i l'Alt del Carrascar (1.208 m.). L'Aitana és el cim més alt de la província d'Alacant. La vall de Guadalest limita pel nord el massís i l'individualitza de les veïnes serres de Serrella i la Xortà, amb les quals contacta a través de la serra del Carrascar, un estrep nord-occidental d'Aitana. Entre aquesta i la Serrella s'obri el coll d'Ares o Confrides (966 m.), capçalera de la vall i punt de pas entre les comarques de l'Alcoià i el Comtat i la Marina Baixa. El flanc meridional d'Aitana es troba delimitat pels barrancs de Tagarina i l'Arc; entre aquestos s'aixeca l'Alt de la Penya de Sella, una petita però espectacular alineació muntanyenca, tot i els seus escassos 1.159 m. d'altitud màxima, el vessant sud de la qual descendeix ràpidament amb desnivells de més de 500 m. fins al llit del barranc de l'Arc. Aquest barranc, finalment, separa l'Ai...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want