Edificis de Castellcir: Edificis de la Vall de Marfà, Esglésies de Castellcir, Masies de Castellcir, Molins de Castellcir (Catalan Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781232767954: Edificis de Castellcir: Edificis de la Vall de Marfà, Esglésies de Castellcir, Masies de Castellcir, Molins de Castellcir (Catalan Edition)

Font: Wikipedia. Pàgines: 24. Capítols: Edificis de la Vall de Marfà, Esglésies de Castellcir, Masies de Castellcir, Molins de Castellcir, Pous de glaç de Castellcir, Castell de Castellcir, Poua de Sant Jeroni, Poua de la Torrassa dels Moros, Poua de les Berengueres, Poua Vilardell, Pou Cavaller, Poua del Molí Nou, Bassa de les Berengueres, Poua del Molí del Bosc, Pou d'Esplugues, Pou de glaç del Saiolic, Pou de glaç de la Font del Barbot, Poua Montserrat, Casanova del Castell, Dolmen del Trompo, Dolmen de la Casa Nova, Casa Nova del Verdeguer, Santa Coloma Sasserra, La Tuna, Sant Pere de Marfà, Molí de Brotons, Sant Andreu de Castellcir, Santa Maria de Castellcir, Mas Montserrat, Casa del Guarda, Molí de Marfà, Molí de la Datzira, La Mare de Déu de la Tosca, Sant Miquel d'Argelaguer, Molí del Mig, La Mare de Déu de la Concepció del Bosc, Sant Josep de la Talladella, El Molí Vell, Sant Martí de la Roca, Cal Manel, Can Gregori, Casalot del Castell, Can Joanet, Cal Tomàs, Mas Torroella, Can Sants, La Codina, Les Solanes, Ca l'Antoja, La Casa Nova de la Vileta, Mont-ras, Cal Fantasia, El Puig, El Vilardell, Les Cases de Fusta, Vilacís, La Caseta del Giol, El Prat, La Clariana, El Serrat, Puigdomènec. Extracte: El castell de Castellcir, o Castell Cir, és un castell romànic del terme municipal de Castellcir, a la comarca del Moianès, tot i que adscrit administrativament a la del Vallès Oriental. Documentat des de l'any 1014, la seva principal funció era la defensa de la vall de la riera de Castellcir - el Tenes. Popularment, és conegut per castell de la Popa, nom al·lusiu a la forma del penyal que li fa de base, el qual li confereix un aspecte espectacular. És un monument històric inscrit en el registre de Béns Culturals d'Interès Nacional del patrimoni català i en el de Béns d'Interès Cultural del patrimoni estatal amb el codi RI-51-0005246. L'accés al Castell és a través del Camí del Castell, que surt del nucli antic de Castellcir, a ran de la vella església parroq...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want