Borzsony: A Borzsony Patakjai, a Borzsony Telepulesei, Kemencei Erdei Muzeumvasut, Nagymaros, Zebegeny, Bernecebarati, Kiralyret (Hungarian Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781232879626: Borzsony: A Borzsony Patakjai, a Borzsony Telepulesei, Kemencei Erdei Muzeumvasut, Nagymaros, Zebegeny, Bernecebarati, Kiralyret (Hungarian Edition)

Forrás: Wikipedia. Oldalak: 45. Fejezetek: A Börzsöny patakjai, A Börzsöny települései, Kemencei Erdei Múzeumvasút, Nagymaros, Zebegény, Bernecebaráti, Királyréti Erdei Vasút, Török-patak, Drégelypalánk, Börzsöny Kisvasút, Nagybörzsönyi Erdei Vasút, Kemence-patak, Szokolya, Nógrád, Kovácspataki-hegyek, Perőcsény, Kóspallag, Diósjenő, Nagyoroszi, Csóványos, Drégely vára, Nagy-Hideg-hegy, Verőce, Berkenye, Szén-patak, Hont, Morgó-patak, Márianosztra, A Börzsöny növényzete, Magas-Börzsöny, Nógrádi vár, Csarna-patak, Kismaros, Magos-fa, Központi-Börzsöny, Lósi-patak, Börzsönyi-kismedencék, Börzsönyliget, Királyréti Hajtánypálya, Nagy-Inóc, Nagy-Vasfazék-patak, Börzsöny-patak, Királyháza, Lókos-patak. Idézet: A Börzsöny hegység Magyarország északi részén, Pest és Nógrád megyében. A Kárpátok belső vulkáni övezetében található; az Északi-középhegység legnyugatibb tagja. A mintegy 600 km² területű hegységet északról és nyugatról az Ipoly, délről a Duna, keletről a Nógrádi-medence határolja. Egy kis része, a Kovácspataki-hegyek az Ipolyon túl, Szlovákiában található. Földrajzi szempontból Magyarország egyik középtájának minősül az Északi-középhegységen mint nagytájon belül. Kistájai a Központi-Börzsöny, a Börzsönyi kismedencék és a Börzsönyi-peremhegység. Az egykori kráter pereme alkotja a Börzsöny legmagasabb csúcsait. A legmagasabb csúcsa a Csóványos (938 m). Magyarország 3. legmagasabb átlagmagasságú hegysége, a 100 legmagasabb magyar hegycsúcs közül 9 található a Börzsönyben. A változatos táj remek túrázási lehetőségeket kínál. A Börzsöny nagy része nemzeti park. A Csóványosról tárul elénk az ország egyik legszebb panorámája a Dunakanyarral. A hegyen több emléket találhatunk a már évezredekkel ezelőtt letelepedett ősemberekkel kapcsolatban. A hegység a Ganádi-szőlőhegyről (Nagybörzsöny) A Börzsöny látképe Perőcsénytől dél felé nézve A Börzsöny ZebegénynélA Börzsöny kialakulása 15-18 millió évvel ezelőttre tehető, ezzel fiata...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want