Csillagaszat: Napfogyatkozasok AZ Okori Keleten Es Europaban, Stonehenge, Gobekli Tepe, Radiocsillagaszat, Procyon, Napora, Feregjar (Hungarian Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781232879992: Csillagaszat: Napfogyatkozasok AZ Okori Keleten Es Europaban, Stonehenge, Gobekli Tepe, Radiocsillagaszat, Procyon, Napora, Feregjar (Hungarian Edition)

Forrás: Wikipedia. Oldalak: 30. Fejezetek: Napfogyatkozások az ókori Keleten és Európában, Stonehenge, Göbekli Tepe, Rádiócsillagászat, Procyon, Napóra, Féregjárat, Népi csillagnevek, Árapály, Nagy Reccs, Amatőrcsillagászat, Szupernóvák listája, Gamma-sugárzás, Magyar csillagászok listája, HARPS spektrográf, Albireo Amatőrcsillagász Klub, Manhattanhenge, Állócsillagok, Röntgencsillagászat, SN 1054, Robonaut. Idézet: Az ókor kronológiája szempontjából rendkívül fontos események a feljegyzett napfogyatkozások, mert ezek alapján abszolút dátummal lehet ellátni bizonyos eseményeket. A fennmaradt dokumentumokban nagyon kevés említés történik napfogyatkozásról, a korai ókorban több olyan is van azonban, amelyet a kronológia általános bizonytalansága miatt nem lehet azonosítani, mert a szóba jöhető időszakban több napfogyatkozás is történt. A táblázatban nem szerepelnek azok a napfogyatkozások, amelyek az ókori Kelet és Európa területét nem, vagy csak az alig észlelhető részleges sáv szélével érintik. Az i. e. 6. századtól csak a legjelentősebbek kerültek feltüntetésre, mivel itt kronológiai szerepük már csökken. Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Az i. e. 585. május 28-i napfogyatkozástól kezdődően az ókori kronológia már meglehetősen stabil. Ezért ettől kezdve a táblázat csak a legfontosabb, legerősebb napfogyatkozásokat tartalmazza. Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Jelmagyarázat: Az ókornak az általánosan elfogadott periodizáció szerint 476-ban vége. Az évszázad hátralévő, Európát és a Közel-Keletet érintő napfogyatkozásai: A Stonehenge alaprajza Stonehenge a bronzkori obszervatórium(2005. á...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want