Povijest Kanade: Nova Francuska, Québec, Saveznicka invazija Sicilije, Sveti Petar i Mikelon, Francuski i irokeski ratovi, Dan D (Croatian Edition)

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9781233036684: Povijest Kanade: Nova Francuska, Québec, Saveznicka invazija Sicilije, Sveti Petar i Mikelon, Francuski i irokeski ratovi, Dan D (Croatian Edition)
View all copies of this ISBN edition:
 
 

Izvor: Wikipedia. Stranice: 23. Poglavlja: Nova Francuska, Québec, Saveznička invazija Sicilije, Sveti Petar i Mikelon, Francuski i irokeški ratovi, Dan D, Bitka za Francusku, Provincija Kanada, Louisiana, Fronta za oslobođenje Québeca, Sporazum u Saint-Germain-en-Layeu. Izvod: Québec (izgovor ) je površinom najveća pokrajina u Kanadi koja se nalazi na istoku zemlje, te druga nakon Ontarija po broju stanovnika. Pokrajina na zapadu graniči s pokrajinom Ontario i Hudsonovim zaljevom, na sjeveru s Hudsonovim tjesnacem i Ungavskim zaljevom, na istoku s pokrajinama Newfoundland i Labrador i Novi Brunswick, te na jugu s SAD-om (saveznim državama Maine, New Hampshire, Vermont i New York). Ovo je većinom frankofona pokrajina, te je to jedina kanadska pokrajina u kojoj engleski nije glavni službeni jezik na pokrajinskoj razini. Glavni grad pokrajine i drugi po veličini grad je Québec koji se nalazi u regiji Capitale-Nationale, te kojeg nazivaju „starim glavnim gradom" (la vieille capitale) zato što je bio i glavnim gradom Nove Francuske, Donje Kanade, te Kanade. Najvažnije urbano područje je aglomerizacijsko područje Montréala gdje živi skoro polovica stanovnika pokrajine. Podrobniji članak o temi: Povijest QuébecaPrije dolaska Francuza na području Québeca su živjela brojna plemena indijanska plemena. Vlada Québeca priznaje jedanaest naroda kao autohtono stanovništvo na svom području. To su: Inuiti, Mohawki, Innusi, Kriji, Algonquini, Atikamekwi, Micmaci, Huroni, Abenaki, Maliseeti i Naskapi. Podrobniji članak o temi: Nova Francuska Posthumni portret Jacquesa Cartiera, Théophile Hamel, oko 1844.20. travnja 1534. iz Saint-Maloa je isplovio Jacques Cartier s 61 mornarom i dva broda. Oni se prema povijesnim knjigama smatraju prvim Europljanima na kanadskom tlu (unatoč tragovima Vikinga koji su došli u Québec negdje oko 1000. godine). Jacques Cartier je postavio križ u današnjem gradu Gaspéu 1534. godine, te je uplovio u Saint Lawrence na svom drugom putovanju 1535. godine. ...

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want