Konventa TIR ne Shqip (Albanian Edition)

 
9781533525659: Konventa TIR ne Shqip (Albanian Edition)
View all copies of this ISBN edition:
 
 

Konventa TIR ka provuar se është një nga instrumentet më efikase ndërkombëtare nën kujdesin e Komisionit Ekonomik për Europën në Kombet e Bashkuara (UNECE). Deri tani, ajo numëron 68 Palë Kontraktuese, përfshirë edhe Bashkimin Europian. Ajo mbulon gjithë Europën dhe arrin deri në Afrikën e Veriut dhe në Lindjen e Mesme dhe të Largët. Vendet aziatike janë informuar për lehtësirat e këtij sistemi të tranzitit doganor botëror dhe interesi i tyre tregon se ato mund të hyjnë për t’u bërë pjesë e Konventës në një të ardhme jo shumë të largët. Tashmë, edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kanadaja janë Palë Kontraktuese, ashtu si edhe Kili dhe Uruguaji në Amerikën e Jugut (shihni Kapitullin 3 të Manualit TIR). Ky liber iu sherben te gjithe atyre qe jane te perfshire ne Transportin Internacional Rrugor si shofereve dhe punonjesve te doganve. Kjo konvente gjendet edhe ne gjuhe te tjera si ne anglisht, frengjisht, spanjisht, rusisht, etj. Nuk eshte liber artistik por liber per ata qe jane te interesuar per kete lloj transporti.

"synopsis" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want