Vanja Bulic Teslina posiljka

ISBN 13: 9788652119288

Teslina posiljka

3.64 avg rating
( 45 ratings by Goodreads )
 
9788652119288: Teslina posiljka

Autor bestselera Simeonov pečat, Jovanovo zaveštanje i Dosije Bogorodica.

Neke tajne treba zauvek da ostanu daleko od očiju.

Kad knjiga izgori, pepeo progovori.

Na ruševinama Narodne biblioteke, uništene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog sunčanog beogradskog jutra pronađeno je telo nemačkog novinara Riharda Genca. Taj događaj označiće početak potere za ubicom koja će novinara Novaka Ivanovića uvesti u lavirint laži, obmana, obaveštajnih intriga, istorijskih nepravdi, međunarodnih zavera... A na samom kraju tog lavirinta čeka šokantna istina.

Posle serije ubistava i otmica, na prvi pogled međusobno nepovezanih, Novaku postaje jasno da je postao pion u igri moćnika čiji je jedini cilj pronalaženje Teslinih "zraka smrti". Tesla je tvrdio da je taj pronalazak namenio svojoj otadžbini. Da li je pronalazak uoči rata stigao u Srbiju i da li se nalazio baš u Narodnoj biblioteci, čija je celokupna arhiva trebalo da bude izmeštena u manastir Blagoveštenje? U toj arhivi se nalazilo i Miroslavljevo jevanđelje, ali ga je neko uoči bombardovanja sakrio u manastir Raču. Da li su tada sklonjeni i Teslini pronalasci?

Novak shvata da svi putevi vode u manastir Blagoveštenje i saznaje da na vrhu Orlovih stena, u nepristupačnoj pećini, živi sveti čovek koji može biti ključ za rešenje zagonetke.

Gore, u vrletima koje vekovima šibaju vetrovi i gde je vreme stalo, sačekaće ga jedan monah, jedan orao i jedan vuk.

"synopsis" may belong to another edition of this title.

Buy New View Book

Shipping: US$ 20.77
From Serbia to U.S.A.

Destination, Rates & Speeds

Add to Basket

Top Search Results from the AbeBooks Marketplace

1.

Bulic, Vanja
Published by Laguna (2015)
ISBN 10: 8652119287 ISBN 13: 9788652119288
New paperback Quantity Available: 10
Seller:
Terazije
(Belgrade, Serbia)
Rating
[?]

Book Description Laguna, 2015. paperback. Book Condition: New. Serbian language, latinica, 20 cm, Domaci roman, Neke tajne treba zauvek da ostanu daleko od ociju. Kad knjiga izgori, pepeo progovori. Na rusevinama Narodne biblioteke, unistene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog suncanog beogradskog jutra pronadjeno je telo nemackog novinara Riharda Genca. Taj dogadjaj oznacice pocetak potere za ubicom koja ce novinara Novaka Ivanovica uvesti u lavirint lazi, obmana, obavestajnih intriga, istorijskih nepravdi, medjunarodnih zavera. A na samom kraju tog lavirinta ceka sokantna istina. <Neke tajne treba zauvek da ostanu daleko od ociju. Kad knjiga izgori, pepeo progovori. Na rusevinama Narodne biblioteke, unistene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog suncanog beogradskog jutra pronadjeno je telo nemackog novinara Riharda Genca. Taj dogadjaj oznacice pocetak potere za ubicom koja ce novinara Novaka Ivanovica uvesti u lavirint lazi, obmana, obavestajnih intriga, istorijskih nepravdi, medjunarodnih zavera. A na samom kraju tog lavirinta ceka sokantna istina. Bookseller Inventory # 123986

More Information About This Seller | Ask Bookseller a Question

Buy New
US$ 13.87
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: US$ 20.77
From Serbia to U.S.A.
Destination, Rates & Speeds