Rabotnici, vojnici, duhovnici: Drustva srednjovekovnog Balkana (Biblioteka Dimenzije istorije) (Serbo-Croatian Edition)

5 avg rating
( 1 ratings by Goodreads )
 
9788682937012: Rabotnici, vojnici, duhovnici: Drustva srednjovekovnog Balkana (Biblioteka Dimenzije istorije) (Serbo-Croatian Edition)

1962-1996 (cetiri studije su prvi put objavljene u ovoj knjizi). Trideset studija je grupisano u tri tematske celine- I. Materijalne strukture- kontinuitet i promena; II. Društveni modeli i društvene stvarnosti; i III. Kulturni obrasci društava u sazrevanju. Studijama je pokriveno široko podrucje od problema razvoja i zaostalosti na srednjovekovnom Balkanu, preko istorije rudarstva i tehnike, problema društvene stratifikacije, društvenih odnosa i institucija, do crkvene istorije (zastupljene su teme o pravoslavnoj, katolickoj i heterodoksnoj »crkvi bosanskoj«) i kulturnih pojava (dvorska kultura, obrazovanje i škole, uticaj ranog cirilicnog štamparstva). Studije se objavljuju na srpskom jeziku, cirilicom, s podacima o prvobitnom izdanju, sa uobicajenim naucnim aparatom, propracene su istorijskim kartama, dijagramima i tabelama, obimnim registrom i beleškom o piscu. Knjigu je priredio Vlastimir Šokic

"synopsis" may belong to another edition of this title.

Language Notes:

Text: Serbo-Croation

"About this title" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want