Alles stroomt: fragmenten

 
9789025302733: Alles stroomt: fragmenten
From the Inside Flap:

Herakleitos van Efeze was de eerste echte filosoof van het Westen. Hij werd de vader van de dialectiek door uitspraken als: ‘Alles stroomt’, ‘Strijd is de vader van allen’ en ‘De weg naar boven en naar beneden is één en dezelfde.’ In zijn denken staat de beweeglijkheid van dingen en woorden centraal. Raadselachtigheid is het kenmerk van zijn stijl.
Rond 500 v.Chr. bracht Herakleitos zijn voltooide handschrift naar het heiligdom van Artemis. Anderhalve eeuw later ging zijn levenswerk verloren bij de brand van de tempel. Slechts in citaten van anderen bleef het voortbestaan. De duistere spreuken verleidden tot talloze interpretaties. Filosofen als Plato, Aristoteles, Hegel, Nietzsche en Heidegger lazen ze gefascineerd. Dichters als Goethe, T. S. Eliot, Jorge Luis Borges, Hans Faverey en Hugo Claus werden erdoor geïnspireerd.
Deze uitgave bevat de Griekse tekst en een Nederlandse vertaling. In een commentaar licht meestervertaler Paul Claes de tekst en de context van elk fragment accuraat toe. Telkens gaat hij na hoe deze paradoxale ideeën zijn blijven voortleven bij antieke en moderne denkers en dichters. Iedere tijd schept zijn eigen Herakleitos.

"About this title" may belong to another edition of this title.

Buy New View Book

Shipping: US$ 26.42
From Netherlands to U.S.A.

Destination, Rates & Speeds

Add to Basket

Top Search Results from the AbeBooks Marketplace

1.

HERAKLEITOS,
ISBN 10: 9025302734 ISBN 13: 9789025302733
New Quantity Available: 1
Seller:
Scrinium Classical Antiquity
(Aalten, Netherlands)
Rating
[?]

Book Description Book Condition: New. Atheneum - Polak & Van Gennep, Amsterdam, 2014. 197p. Paperback. 'In zijn onlangs verschenen 'De boekenbusiness' waarschuwt de Amerikaanse uitgever André Schiffrin dat marktdenken de cultuur van het boek kapot maakt. Boeken worden alleen nog uitgegeven als redacteuren met een voorcalculatie aantonen dat ze winst opleveren. Deze schitterende uitgave van Herakleitos past niet in dit denken. Dit boek is een cultuurgoed waarop geen marktdenken is losgelaten: een infmatieve inleiding van de vertaler, een bladspiegel zo rustgevend als bij een eersterangs dichtbundel, verhelderend commentaar, een erudiet kopje 'nawerking'. 'Ezels verkiezen hakstro boven goud,' is een van Herakleitos' uitspraken. Dit boek is goud, en er zullen alleen uitgevers zijn die het moeilijk te verwerven goud bliijven verkiezen boven het hakstro als er lezers zijn die het goud op waarde weten te schatten. Daarom: lezen én kopen dit boek.' (PETER HENK STEENHUIS over de eerste druk in in Trouw, 11-11-2011. De oorspronkelijk ruime bladspiegel is bij de heruitgave in paperbackvorm helaas losgelaten - ND). Condition: New. Bookseller Inventory # 34966

More Information About This Seller | Ask Bookseller a Question

Buy New
US$ 21.17
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: US$ 26.42
From Netherlands to U.S.A.
Destination, Rates & Speeds