Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici (Dutch Edition)

 
9789036811576: Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici (Dutch Edition)
View all copies of this ISBN edition:
 
 

Wat is gezondheid precies? Hoe kijk je naar je eigen gezondheid en naar de gezondheid van de patiënten voor wie je zorgdraagt? Het boek Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici begint met het definiëren van het begrip gezondheid en gaat vervolgens in op allerlei vragen, zoals: Welke factoren bepalen je gezondheid? Hoe kun je gezondheid meten? Hoe geef je ‘handen en voeten’ aan preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting? In zes hoofdstukken wordt de antwoorden op deze vragen concreet uitgewerkt voor de verschillende paramedische beroepen.De meerwaarde van dit boek is dat het gezondheid bekijkt op micro-, meso- en macroniveau. Dit is onmisbaar voor paramedici die op professioneel niveau willen functioneren. Daarbij wordt uitgegaan van een patiëntgerichte, patiëntgecentreerde invalshoek. Een invalshoek die voor professionals in de gezondheidszorg niet meer valt weg te denken. De diverse paramedische beroepsgroepen komen aan bod in actuele voorbeelden die zijn ontleend aan recente inzichten uit de praktijk.Nieuw in deze druk zijn de trainingen ‘bevorderen van het zelfmanagement van de patiënt’ en ‘de professional als gezondheidscoach’.
Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici is geschreven voor alle bachelor- en mastersopleidingen gezondheidszorg, voor fysiotherapeuten, diëtisten, mondhygiënisten, logopedisten, farmakundigen, cesartherapeuten, optometristen, kortom voor alle professionals die in hun beroepsuitoefening te maken hebben met patiënten in de gezondheidszorg.

"synopsis" may belong to another edition of this title.

From the Back Cover:

Het boek Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici gaat over het bevorderen van gezondheid en van gezond gedrag. Veel patiënten kunnen hun gezondheid verbeteren door het managen van hun (chronische) gezondheidsprobleem. Ondersteund door professionals, kunnen zij aan de slag gaan met hun leefstijl, hun eigen gezondheid monitoren en hun zelfmanagement verbeteren. Succesvolle leefstijlverandering en effectief zelfmanagement leiden tot verbeterde adherence, patiëntparticipatie en shared decision-making. 
Het veranderen van het gezondheids- en zelfmanagementgedrag van de patiënt vraagt betrokkenheid van professionals. De effectiviteit van het bevorderen van de gezondheid en het zelfmanagement staat of valt bij enerzijds een gemotiveerde patiënt en anderzijds een gemotiveerde professional, die het als zijn beroepsverantwoordelijkheid ziet de patiënt te ondersteunen in een gezonde leefstijl en in zelfmanagement. Dit vormt de kern van het boek.  
Het boek bekijkt gezondheid op micro-, meso- en macroniveau en geeft ‘handen en voeten’ aan preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting voor de verschillende paramedische beroepen. De beroepsgroepen komen aan bod in actuele inzichten die zijn ontleend aan recente, evidence-based gegevens uit wetenschappelijk onderzoek en uit de beroepspraktijk. Nieuw in deze druk zijn de trainingen ‘bevorderen van het zelfmanagement van de patiënt’ en ‘de professional als gezondheidscoach’. 
Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici is geschreven voor alle bachelor- en mastersopleidingen gezondheidszorg, voor fysiotherapeuten, diëtisten, mondhygiënisten, logopedisten, farmakundigen, cesartherapeuten, optometristen, kortom voor alle professionals die in hun beroepsuitoefening te maken hebben met patiënten in de gezondheidszorg. 
 Dr. Barbara Sassen is verbonden aan de University of Applied Science, Faculteit Gezondheidszorg, Hogeschool Utrecht.

About the Author:

Dr. Barbara Sassen is verbonden aan de University of Applied Science, faculteit Gezondheidszorg, Hogeschool Utrecht.

"About this title" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want