Wiepke Loos Gekleurd grijs

ISBN 13: 9789040082009

Gekleurd grijs

 
9789040082009: Gekleurd grijs
View all copies of this ISBN edition:
 
 
From the Inside Flap:

De jonggestorven landschapschilder Gerard Bilders wordt beschouwd als een van de voorlopers van de Haagse School. Naast een delicaat geschilderd oeuvre zijn er ook belangwekkende geschriften van zijn hand bewaard gebleven, die door de letterkundige Johannes Kneppelhout in een zeer gelimiteerde editie zijn uitgegeven.

Als schilder maakte Bilders zich omstreeks 1860 los van de Romantiek en zocht naar zijn eigen zeggen naar een toon, dien wij gekleurd grijs noemen. De lezenswaardige en ontroerende briefwisseling met Kneppelhout geeft inzicht in Bilders moeizame kunstenaarsbestaan, zijn worstelingen met zijn talenten en de slopende ziekte (tuberculose) waaraan hij op 26-jarige leeftijd bezweek. Een belangrijk deel van de correspondentie is gewijd aan de grote Europese literatuur, het negentiende-eeuwse kunstleven en Kneppelhouts opvoedingsidealen.

Deze integrale heruitgave van het zeldzame Dagboek en Brieven van A.G. Bilders wel vergeleken met de brieven van Van Gogh is rijk geïllustreerd met werk van Gerard Bilders, zijn voorgangers en tijdgenoten, en is voorzien van een uitgebreid notenapparaat.

"About this title" may belong to another edition of this title.

Buy Used View Book

Shipping: US$ 23.16
From Netherlands to U.S.A.

Destination, Rates & Speeds

Add to Basket

Top Search Results from the AbeBooks Marketplace

1.

LOOS, WIEPKE [ED.].
Published by Zwolle, Waanders Uitgevers. z.j.
ISBN 10: 9040082006 ISBN 13: 9789040082009
Used Softcover Quantity Available: 1
Seller:
Antiquariaat de Roo
(Zwijndrecht, Netherlands)
Rating
[?]

Book Description Zwolle, Waanders Uitgevers. z.j. Original publisher's sewn paperback, pictorial frontcover, thick large 8vo: frontispieces 2 portraits, 496pp., 48 coloured plates, bl.& wh. illustrations, footnotes & references, biographical essays Kneppelhout & Bilders, essay on publications Bilders, appendices, general bibliography, index persons, colophon. Very fine copy - as new., Seller Inventory # 166857

More Information About This Seller | Contact this Seller

Buy Used
US$ 21.72
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: US$ 23.16
From Netherlands to U.S.A.
Destination, Rates & Speeds