Geheim van de stilte: de besloten wereld van de Roermondse kartuizers

4 avg rating
( 1 ratings by Goodreads )
 
9789040084881: Geheim van de stilte: de besloten wereld van de Roermondse kartuizers
From the Inside Flap:

In het voorjaar van 2009 vond in het voormalige kartuizerklooster te Roermond een bijzondere tentoonstelling plaats, die het Nederlands kartuizerleven tot onderwerp had en die deze kloosterorde vanuit nationaal en internationaal perspectief belichtte.
Op deze tentoonstelling werd niet alleen aandacht besteed aan de diverse Nederlandse en Belgische kartuizerkloosters, hun gebouwen en hun geschiedenis, maar ook aan de rijke verscheidenheid in kunst- en gebruiksvoorwerpen, die hiervan door de eeuwen heen deel hebben uitgemaakt. Een aantal topstukken uit nationale en internationale collecties werden dan ook speciaal voor deze gelegenheid naar Roermond (terug)gehaald.

Dit rijk geïllustreerde boek geeft een nauwkeurig overzicht van de getoonde objecten en laat deze zien in hun cultuur- en godsdiensthistorische context. De artikelen werden geschreven door nationale en internationale specialisten op dit gebied.

"About this title" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want