Kweepeer, mispel en vijg: culinaire reis van MesopotamiŽ tot de Maghreb : met 75 recepten voor de fijnproever

 
9789059564138: Kweepeer, mispel en vijg: culinaire reis van MesopotamiŽ tot de Maghreb : met 75 recepten voor de fijnproever
View all copies of this ISBN edition:
 
 
From the Inside Flap:

In dit boek volgt de auteur de reis die de kweepeer, de mispel en de vijg vanuit het oude MesopotamiŽ aflegden voordat ze op ons bord belandden: van de handelsroutes van de Meden en Perzen, FeniciŽrs en de Romeinen tot aan de migraties van gastarbeiders en politieke vluchtelingen. Met dichters, cartografen en kunstenaars als metgezel verzamelt Ria op haar reis door de geschiedenis van deze bijzondere vruchten recepten uit PerziŽ, Turkije, Griekenland, ItaliŽ, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Maghreb. Kweepeer, mispel en vijg is rijk voorzien van illustraties en citaten uit de wereldliteratuur. Ria Loohuizen heeft haar passies wandelen en koken gecombineerd in een reeks cultuurhistorische boeken over eten uit de natuur, waaronder Bos op je bord. Twee van haar boeken, Vlier in de Fles en Van de Kastanje verschenen ook in Engeland.

"About this title" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want