Ambitie en onvermogen: gouveneurs-generaal van Nederlands-Indie 1610-1796

0 avg rating
( 0 ratings by Goodreads )
 
9789067340212: Ambitie en onvermogen: gouveneurs-generaal van Nederlands-Indie 1610-1796
From the Inside Flap:

Gouverneurs-generaal in dienst van de VOC

Ambitie en Onvermogen is een toegankelijk en compleet overzicht van de mannen die van 1610 tot 1945 als gouverneur-generaal aan het hoofd stonden van de Nederlandse bezittingen in de Oost.

De namen van ondermeer Pieter Both, Jan Pietersz. Coen en Antonio van Diemen zullen velen bekend in de oren klinken, maar met de naam houdt onze kennis vaak op. Ruim honderd jaar geleden, in 1891, verscheen voor het laatst een overzicht van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. Daarna dreigden deze vaak markante figuren die zo¿n belangrijke rol hebben gespeeld in onze kononiale geschiedenis in de vergetelheid te raken.

Vierhonderd jaar na de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) voorziet de historicus drs. L.P. van Putten in deze lacune. In Ambitie en Onvermogen (deel 1 van dit tweedelig werk) komen de gouverneurs-generaal aan bod die in de tijd van de VOC aan het bewind waren. Voor welke uitdagingen stonden zij? Hoe gingen de eerste pioneers om met hun omgeving? Hoe machtig waren zij? Welke invloed hadden hun echtgenotes, de first ladies? Wat was de invloed van de Staten-Generaal in de verre Nederlanden? Op deze vragen geeft de auteur een antwoord. Door een heldere, overzichtelijke vertellingen afgewisseld met bij zondere anekdotes leest het boek als één verhaal.

"About this title" may belong to another edition of this title.

(No Available Copies)

Search Books:Create a Want

If you know the book but cannot find it on AbeBooks, we can automatically search for it on your behalf as new inventory is added. If it is added to AbeBooks by one of our member booksellers, we will notify you!

Create a Want