ISBN 10: 9150106333 / ISBN 13: 9789150106336
Used / Quantity Available: 0
Available From More Booksellers
View all  copies of this book

About the Book

We're sorry; this book is no longer available. AbeBooks has millions of books. Please enter search terms below to find similar copies.

Description:

This copy appears to be in nearly new condition. Bookseller Inventory #

About this title:

Book ratings provided by Goodreads:
1 avg rating
(1 ratings)

Synopsis: I Norge har det vuxit fram en verksamhet där filosofer tar emot klienter i samtal, som ett alternativ till psykoterapi. Med hjälp av filosofin kan vi hitta förhållningssätt till livet som passar oss. I vår livstid är det många som upplever en avsaknad av andlighet och livsåskådning, och vissa söker sig till nyreligiösa sammanhang. Men en livsåskådning behöver inte vara religiös. Filosofi för livet är den första boken på svenska som ger en bred introduktion till filosofisk praxis. I Filosofi för livet ger de båda filosofiska praktikerna Helge Svare och Henning Herrestad en bred presentation av företeelsen. Boken presenterar en rad centrala personer som har influerat och utvecklat filosofisk praxis, bland andra den tyske filosofen Gerd Achenbach, som öppnade den första moderna filosofiska praktiken på 1980-talet. Boken ger dessutom en introduktion till den teoretiska grunden för verksamheten och innehåller ett enskilt kapitel om samtal och dialog. Några case illustrerar hur filosofiska praktiker arbetar med sina gäster. Filosofi för livet är en bok för alla som är intresserade av att lära sig mer om hur filosofi kan användas i praktiken. Helge Svare är i grunden idéhistoriker, pedagog och filosof. Han är utbildad filosofisk praktiker av Norsk selskap for filosofisk praksis och är idag också medarbetare och ledare för sällskapets utbildningsprogram. Han har en filosofisk praktik i Oslo och har skrivit flera böcker, bla Vennskap (2004). Henning Herrestad är försteamanuens i suicidologi vid Institutt for psykiatri, Oslo. Han har också en doktorsgrad i filosofi. Han var initiativtagare till Norsk selskap for filosofisk praksis, som han nu är ledare för.

"About this title" may belong to another edition of this title.

Bibliographic Details

Book Condition: As New

AbeBooks offers millions of new, used, rare and out-of-print books, as well as cheap textbooks from thousands of booksellers around the world. Shopping on AbeBooks is easy, safe and 100% secure - search for your book, purchase a copy via our secure checkout and the bookseller ships it straight to you.

Search thousands of booksellers selling millions of new & used books

New & Used Books

New & Used Books

New and used copies of new releases, best sellers and award winners. Save money with our huge selection.

AbeBooks Home

Rare & Out of Print Books

Rare & Out of Print Books

From scarce first editions to sought-after signatures, find an array of rare, valuable and highly collectible books.

Rare Books

Textbooks

Textbooks

Catch a break with big discounts and fantastic deals on new and used textbooks.

Textbooks

More Books to Discover