Liefde of De retorica van de verleiding.

CAPELLANUS, Andreas,

Published by Historische Uitgeverij Groningen, 2013
ISBN 10: 9065544496 / ISBN 13: 9789065544490
New / Quantity Available: 0
From Scrinium Classical Antiquity (Aalten, Netherlands)
Available From More Booksellers
View all  copies of this book

About the Book

We're sorry; this specific copy is no longer available. AbeBooks has millions of books. We've listed similar copies below.

Description:

Historische Uitgeverij, Groningen, 2013. 296p. Bound. Ook de Historische Uitgeverij (uit Groningen) heeft vaak mooie uitgaven. In hun aparte reeks 'Filosofie en retorica' is zonet verschenen: Andreas Capellanus, 'Liefde. Of: De retorica van de verleiding', de vertaling door Piet Gerbrandy van De Amore, een boeiend werkje uit de middeleeuwen over allerlei aspecten van de liefde (en over de kwalijke kanten van vrouwen). 'Liefde' biedt een liefdesleer in de traditie van de ars amandi / ars amatoria, met beroemde voorgangers uit de oudheid als Ovidius. Ik kan het erg aanraden: je kijkt even met de (knip)ogen van toen naar zoiets belangrijks in ons leven als de liefde. Met vele aansprekende voorbeelden.' (DANNY HABETS). Condition: New. Bookseller Inventory # 33434

About this title:

From the Inside Flap: Aan het einde van de twaalfde eeuw stelde Andreas Capellanus op verzoek van zijn jeugdige vriend, het handboek op van de liefde: De amore. Liefde beschreven als drama van verlangen en vervulling, van tomeloze hartstocht en mateloze toewijding, van overgave aan ziedende lust en spirituele liefde. Het is een klassieke ars amatoria, een liefdesleer van erotische omgangsvormen, een retorica van hoofse minne.

Tegelijk is De amore een leerdicht, dat waarschuwt voor het ontwrichtende en verderfelijke van het zinnelijke verlangen, de onbereikbaarheid van de geliefde: niets anders stelt het levensgeluk zo zeer in de waagschaal als liefde. Want ware liefde negeert en doorbreekt maatschappelijke conventies, en verstoort de onromantische orde.

Liefde is een ongrijpbaar boek. Ironisch, hoffelijk en hoofs, belerend en waarschuwend, een loflied op de liefde, oprecht, poëtisch en beschouwend, een theoretisch fundament onder de hoofse romantische lyriek. Piet Gerbrandy is de juiste vertaler van deze opleiding tot minnaar.

"About this title" may belong to another edition of this title.

Bibliographic Details

Title: Liefde of De retorica van de verleiding.
Publisher: Historische Uitgeverij Groningen
Publication Date: 2013
Book Condition: New

Top Search Results from the AbeBooks Marketplace

1.

ANDREAS CAPELLANUS,
ISBN 10: 9065544496 ISBN 13: 9789065544490
Used Quantity Available: 1
Seller:
Scrinium Classical Antiquity
(Aalten, Netherlands)
Rating
[?]

Book Description Condition: Antiquarian. Historische Uitgeverij, Groningen, 2013. 295p. Half cloth. Nice copy. Aan het einde van de twaalfde eeuw stelde Andreas Capellanus op verzoek van zijn jeugdige vriend, het handboek op van de liefde: 'De amore'. Liefde beschreven als drama van verlangen en vervulling, van tomeloze hartstocht en mateloze toewijding, van overgave aan ziedende lust en spirituele liefde. Het is een klassieke ars amatoria, een liefdesleer van erotische omgangsvormen, een retorica van hoofse minne. Tegelijk is 'De amore' een leerdicht, dat waarschuwt voor het ontwrichtende en verderfelijke van het zinnelijke verlangen, de onbereikbaarheid van de geliefde: niets anders stelt het levensgeluk zo zeer in de waagschaal als liefde. Want ware liefde negeert en doorbreekt maatschappelijke conventies, en verstoort de onromantische orde. 'Liefde' is een ongrijpbaar boek. Ironisch, hoffelijk en hoofs, belerend en waarschuwend, een loflied op de liefde, oprecht, poëtisch en beschouwend, een theoretisch fundament onder de hoofse romantische lyriek. Piet Gerbrandy is de juiste vertaler van deze opleiding tot minnaar. (Publisher's information). Antiquarian. Seller Inventory # 52530

More information about this seller | Contact this seller

Buy Used
US$ 30.01
Convert Currency

Add to Basket

Shipping: US$ 26.22
From Netherlands to U.S.A.
Destination, Rates & Speeds