Stock Image

Tahoen2 jang Soedah Loepa = De Vergeten Jaren: Twentse Jongens in Nederlands-Oostindië en Nieuw-Guinea, 1942-1962

Berends, P. F.

ISBN 10: 9090061681 / ISBN 13: 9789090061689
Published by Hassink Drukkers, 1993
Condition: Very Good Hardcover
From Masalai Press (Oakland, CA, U.S.A.)

AbeBooks Seller Since December 28, 2011

Quantity Available: 1

Buy Used
Price: US$ 199.99 Convert Currency
Shipping: US$ 3.90 Within U.S.A. Destination, Rates & Speeds
Add to basket

30 Day Return Policy

About this Item

239 p. Includes: illustrations, maps. In Dutch. Op 3 mei 1948 werd het burgerpak verwisseld voor een militair tenue en er volgde inlijving bij het 412e Bataljon Infanterie (6GRPI) dat gelegerd was in de Saxen Weimarkazerne te Arnhem. Op vrijdag 17 september 1948 vertrok het bataljon met het troepenschip "Waterman" naar Indonesia waar het werd ingezet op West-Java. Krawang, Pelaboehan Ratoe, Tjikampek, Pedes, Rengas Denklok, Poerwakarta, de Poentjak met Tjipanas en het ML-kamp waren lokaties waar hij lange of korte tijd gedetacheerd was. Zonder twee gesneuvelden uit zijn peloton keerde hij op 23 juni 1950 met zijn onderdeel in Nederland terug. Op 5 augustus 1950 volgde groot verlof waardoor ook hij net als duizenden andere ex-militairen weer werd opgenomen in de anonimiteit van het burgerbestaan. Zijn werkzaamheden zouden komen te liggen op het gebied van de elektro/elektronika en was daarmee ruim 33 jaar in dienst bij de Hollandse Signaal Apparaten te Hengelo. Op 27 december 1957 trouwde hij met Jozefien van Steden uit Borne en met haar ging hij na een korte periode in G6teborg (Zweden) in Hengelo wonen. Daar werden hun twee dochters en een zoon geboren, waarna ze in augustus 1967 naar Haaksbergen verhuisden. Naast de reguliere arbeid ontwikkelde zich als vrijetijdsbesteding interesse voor de natuur en historie met o.a. genealogie. Was in India door het schrijven van vele brieven en een dagboek reeds de kiem gelegd, in de loop der jaren ontstond bij Berends geleidelijk ook een soort schrijfhobby. Dat resulteerde uiteindelijk in de medewerking aan het Haaksbergse boek "Onder de Marktlinde" en de uitgave van "Tahoen2 jang soedah loepa. 0.0. Bookseller Inventory # 9090061681AMA082213

Ask Seller a Question

Bibliographic Details

Title: Tahoen2 jang Soedah Loepa = De Vergeten ...

Publisher: Hassink Drukkers

Publication Date: 1993

Binding: Hardcover

Book Condition:Very Good

About this title

Synopsis:

Op 3 mei 1948 werd het burgerpak verwisseld voor een militair tenue en er volgde inlijving bij het 412e Bataljon Infanterie (6GRPI) dat gelegerd was in de Saxen Weimarkazerne te Arnhem. Op vrijdag 17 september 1948 vertrok het bataljon met het troepenschip "Waterman" naar Indonesia waar het werd ingezet op West-Java. Krawang, Pelaboehan Ratoe, Tjikampek, Pedes, Rengas Denklok, Poerwakarta, de Poentjak met Tjipanas en het ML-kamp waren lokaties waar hij lange of korte tijd gedetacheerd was. Zonder twee gesneuvelden uit zijn peloton keerde hij op 23 juni 1950 met zijn onderdeel in Nederland terug. Op 5 augustus 1950 volgde groot verlof waardoor ook hij net als duizenden andere ex-militairen weer werd opgenomen in de anonimiteit van het burgerbestaan. Zijn werkzaamheden zouden komen te liggen op het gebied van de elektro/elektronika en was daarmee ruim 33 jaar in dienst bij de Hollandse Signaal Apparaten te Hengelo. Op 27 december 1957 trouwde hij met Jozefien van Steden uit Borne en met haar ging hij na een korte periode in G6teborg (Zweden) in Hengelo wonen. Daar werden hun twee dochters en een zoon geboren, waarna ze in augustus 1967 naar Haaksbergen verhuisden. Naast de reguliere arbeid ontwikkelde zich als vrijetijdsbesteding interesse voor de natuur en historie met o.a. genealogie. Was in India door het schrijven van vele brieven en een dagboek reeds de kiem gelegd, in de loop der jaren ontstond bij Berends geleidelijk ook een soort schrijfhobby. Dat resulteerde uiteindelijk in de medewerking aan het Haaksbergse boek "Onder de Marktlinde" en de uitgave van "Tahoen2 jang soedah loepa".

"About this title" may belong to another edition of this title.

Store Description

Masalai Press has been selling books on the internet since 2000, and has been involved in book selling since 1985. Customer service and accurate descriptions are a priority. Masalai Press specializes in books about the Pacific Islands, especially Papua New Guinea. Masalai Press is the regional representative of the University of Papua New Guinea Press, and has been co-publishing with the UPNG Press since 2008.

Visit Seller's Storefront

Terms of Sale:

We guarantee the condition of every book as it's described on the Abebooks web sites. If you're dissatisfied with your purchase (Incorrect Book/Not as Described/Damaged) or if the order hasn't arrived, you're eligible for a refund within 30 days of the estimated delivery date. If you've changed your mind about a book that you've ordered, please use the Ask bookseller a question link to contact us and we'll respond within 2 business days.


Shipping Terms:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

List this Seller's Books

Payment Methods
accepted by seller

Visa Mastercard American Express

Money Order PayPal Bank Draft